Ryby čerstvé ako pri mori až k vám domov

Úlovky z celého sveta
od Nórska po Tanzániu

Skladom už za 48 hodín
po výlove

Čerstvé a bez mrazenia
na vašom stole
Spoznajte našich šupináčov
Naše ryby voňajú od hlavy! Presvedčte sa sami ‒ stačí si vybrať. Pripravili sme pre vás krátkeho sprievodcu, kde zistíte, ktorá sa najviac hodí na ľahkú večeru, Fish & Chips v britskom štýle alebo na osviežujúci rybí tatarák.

Losos
Rybia superstar s univerzálnym využitím v kuchyni. Losos má vysoký obsah zdravých tukov, takže sa skvelo hodí na gril, ale svedčí mu aj opekanie na panvici, pečenie, prípadne dusenie v pare. Je nabitý prospešnými omega-3 mastnými kyselinami, vitamínmi skupiny B, D, draslíkom a selénom.

Tuniak
Šťavnatý steak z tuniaka, to je pochúťka pre všetky zmysly. Pripomína teľacie s jemne slanou chuťou mora a jemnou orechovou arómou bez typickej rybiny. Mäso chutí skvelo aj surové ‒ vyskúšajte napríklad svieži tuniakový tatarák alebo domáce sushi.

Zubáč
Túto dravú sladkovodnú rybu si vďaka jemnému a čistému mäsu obľúbili aj ľudia, ktorí inak ryby nejedia. Vďaka pevnému mäsu je zubáč skvelý na varenie alebo dusenie, zvlášť na bielom víne, s ktorým si skvelo rozumie. Ak sa chcete v kuchyni predviesť, jeho mäso je stvorené na prípravu rybích plniek.

Pražma
Perfektná voľba, ak s rybami začínate. Stačí pár kvapiek olivového oleja a môžete ju vcelku upiecť alebo ugrilovať. Šťavnaté biele mäso potom ide krásne od chrbtovej kosti, takže si vaši hostia hravo poradia. Použite navyše petržlen, rozmarín alebo tymián a určite nešliapnete vedľa.

Morský vlk
Málo kostí aj kalórií, zato hromada bielkovín, vitamínu B6, horčíka a selénu. Morský vlk sa pečie typicky so šupinami v soľnej kruste ‒ teplo tak nepôsobí priamo na mäso, vďaka čomu zostane ryba krásne šťavnatá. Zabodujete tiež s morským vlkom vcelku na grile, prípadne ho môžete podusiť na víne v rúre.

Treska
Pevná, mäsitá ‒ a pritom krásne šťavnatá. Treska je obľúbená ryba na smaženie a fritovanie v trojobale. Briti si ju zamilovali vo svetoznámom pokrme Fish & Chips, ale vykúzlite z nej aj ľahkú večeru. Stačí ju spolu so zeleninou podusiť na pare lebo v papilote (zabalenú v papieri na pečenie).

Halibut
Nedocenený poklad rybieho kráľovstva ‒ a pritom je halibut jedna z najchutnejších morských rýb vôbec. Podobne ako losos obsahuje väčšie množstvo tuku vo forme omega-3 mastných kyselín a výborne sa hodí na pečenie, dusenie, grilovanie a smaženie ‒ len to neprežeňte s korením a užite si naplno jedinečnú chuť jeho mäsa.
Rybie rady nad zlato





Pozrite, odkiaľ k nám priplával nórsky losos
